Социологът Първан Симеонов коментира по телефона за БНТ изявлението на Слави

...
Социологът Първан Симеонов коментира по телефона за БНТ изявлението на Слави
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Ако има предсрочни избори, начело излизат ГЕРБ, ДПС и Възраждане

Социологът Първан Симеонов коментира по телефона за Българска национална телевизия изказването на Слави Трифонов за излизането от обединението: 

" На Политическа партия като че ли им се желае да търсят някакви други формати и да се опитат да намерят някакви други форми на болшинство. Няма прогноза, под която през днешния ден някой да се подпише. Ако не се отиде на избори, един от вероятните формати е да се мисли за замесване в другия вид обединения в Народното събрание. Движение за права и свободи са окей с всякакви разновидности, които биха се оказали нужни. ГЕРБ доста биха желали да излязат от изолацията и може и да предвкусват такава опция.

" Възраждане " ще желае нови избори, само че в случай че са умни, могат още да изчакват, тъй като обстановката ще стартира да работи за тях, в случай че се направи някакво преформатиране. Западните сътрудници са доста забавни, те ще се опитат да работят във вид на прозападно държавно управление в България. Прозападните сили са Политическа партия, Демократична България, ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Слави Трифонов улеснява повдигането на ветото за Северна Македония, не го затруднява. Нещата в Народното събрание ще се решат от ГЕРБ. По-добър подарък за Путинизма няма. Възможно е да опитат да сформират нов кабинет в границите на Народно събрание. Обществото не е предостатъчно, то не беше готово, това което Слави сервира на прага на летния сезон не се знае по какъв начин ще се одобри. 

С кого да се образува ново болшинство?! С ГЕРБ и Движение за права и свободи не върви! Не е добре за страната цялата тази работа. Поставете се на страната на българите. Не съм сигурен дали Слави Трифонов стопира една мъка и не стартира друга. Не се знае дали народът няма да стартира да желае по-здрава и твърда ръка. В страната навлиза рискова политическа серпантина. Непредвидимо е, само че при едни предварителни парламентарни избори може да изпъкнат ГЕРБ и " Възраждане ". Тези хора си мислят, че това е смешка, българското общество има потребност от устойчиво ръководство. На есен България може да навлезе в инфлационна серпантина. Президентът и по конституция и по политическа логичност не е проектант на една или друга коалиция. Може да се свика съвещателен съвет за национална сигурност, тъй като има три варианти - или на следващия ден да се сътвори още по-широка коалиция или про-западен вид ръководство. "

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР